Tuesday 2 June 2015

Η Μαύρη Κάλι - Γιούγκα


  Οι Βέδες προειδοποιούσαν για την επέκταση των διενέξεων, της αταξίας και της πνευματικής κατάπτωσης στην επερχόμενη εποχή της Κάλι - Γιούγκα.
Κάλι - Γιούγκα είναι η έξαρση των παθών, της αμορφωσιάς, εξ αιτίας των οποίων οι άνθρωποι συνεχώς απομακρύνονται από την κατανόηση της πραγματικής πνευματικής ουσίας τους. Κάλι - Γιούγκα - είναι η εποχή της θανάσιμης πάλης για την υλική ευημερία μεταξύ των ανθρώπων.



Στο βαθμό της εξέλιξης της Κάλι - Γιούγκα οι άνθρωποι δεν θα εξετάζουν τα μέσα επίτευξης της υλικής ευημερίας τους.Λόγω της αμορφωσιάς τους αυτοί θα θεωρούν την γήινη ζωή ως την μόνη ζωή και θα γίνουν πάρα πολύ άπληστοι. Η κοινωνική εξέλιξη θα ακολουθήσει την οδό της οικονομικής βελτίωσης, πράγμα που αποτελεί την εκδήλωση του πάθους. Λόγω του πάθους η ανάπτυξη θα γίνεται κατανοητή μόνο ως συσσώρευση του πλούτου, ως μεγάλη μαζική παραγωγή, ως ανέγερση μεγάλων επιχειρήσεων, ως καταβολή πολλών κόπων, ως δουλειά χάριν μισθού, δόξας και τιμών και προνομίων. Πριν την εποχή της Κάλι - Γιούγκα η ανάπτυξη κινούνταν στην κατεύθυνση της αρετής, της σταθερότητας, ισορροπίας, υποστήριξης, βοήθειας και αρμονίας με το Θεό και τη φύση.

     Στην Καλι - Γιούγκα η ανάπτυξη θα ακολουθήσει την οδό της τεχνολογίας, εις βάρος των φυσικών κοιτασμάτων και εις βάρος της γης, του αέρα και των υδάτων. Η Γη θα μολυνθεί και θα αρρωστήσει.
Θα εμφανιστούν τεράστιες πόλεις, που θα αποτελεί την απόδειξη της ανάπτυξης του πολιτισμού του πάθους.

Πράγματι, οι μεγαλουπόλεις- είναι η καλλίτερη απόδειξη του πολιτισμού του πάθους.
Τι είναι το σύγχρονο όνειρο; 
Είναι οι οδοί ταχείας κυκλοφορίας, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και οι ουρανοξύστες. 
Είναι το όνειρο να κάνεις όσο περισσότερα χρήματα μπορείς.
Αυτό είναι εκδήλωση πάθους.
Το κακό είναι στο γεγονός, ότι με τέτοιον τρόπο αυξάνεται η αμορφωσιά.

    Οι προσπάθειες, που καταβάλλονται υπό το καθεστώς του πάθους, οδηγούν στα μη αναμενόμενα αποτελέσματα, που φέρουν μέσα τους τη σφραγίδα της αμορφωσιάς.
Το πιο απλό παράδειγμα- η εξόρυξη πετρελαίου, που είναι πολύ κερδοφόρα δραστηριότητα (πάθος), που οδηγεί εντούτοις στην παραγωγή καυσαερίων και κηλίδων πετρελαίου, που μολύνει θανάσιμα το περιβάλλον (αμορφωσιά).

   Οι Βέδες γράφουν, ότι με την έναρξη της Κάλι - Γιούγκα τα υλικά αντικείμενα θα χάνουν τη δύναμή τους. Π.χ. η τροφή δεν είναι πια τόσο θρεπτική, όπως πρώτα. Η Γη έπαψε να παράγει φαγώσιμα φυτά σε τέτοιες ποσότητες, που παρήγαγε παλιά. Οι άνθρωποι έγιναν τόσο άπληστοι για το χρήμα, που προσπαθούν να πετύχουν από τη γη περισσότερη παραγωγικότητα.

   Το πάθος τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν τα χημικά λιπάσματα, που αυξάνουν μεν την παραγωγή, καταστρέφουν δε σε τελική ανάλυση τη γη. Τα τρόφιμα, που παρήχθησαν μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι τελείως άχρηστα για την νοητική και την φυσική μας ανάπτυξη. Έτσι χάθηκε η δυνατότητα παραγωγής της καλής τροφής.

  Το πάθος οδήγησε στο αποτέλεσμα, που είναι απόδειξη της αμορφωσιάς- το έδαφος, ο αέρας, τα ύδατα είναι μολυσμένα, η τροφή έχασε τις θρεπτικές της ουσίες. Όλα αυτά καταστρέφουν την ζωή των ανθρώπων, που είναι ο ίδιος η αιτία αυτών των αρνητικών αλλαγών. Λόγω της δηλητηρίασης του γύρω περιβάλλοντος και της μείωσης των απαραίτητων ουσιών στην τροφή- ο εγκέφαλος των ανθρώπων και των ζώων θα βλάπτεται και πολλές φορές θα παραμορφώνεται.

   Έτσι, στον βαθμό της ανάπτυξης της Κάλι - Γιούγκα θα πέφτει το νοητικό επίπεδο των ανθρώπων.
Και όσο περισσότερο μολύνεται το έδαφος και η ατμόσφαιρα, τόσο αναλόγως αρρώστιες και τερατογενέσεις θα πλήττουν τους ανθρώπους και τα ζώα. 

   Παρακάτω οι Βέδες περιγράφουν τι θα συμβεί εν συνεχεία. Στον βαθμό της έξαρσης του πάθους και της αμορφωσιάς, όλο και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων θα χάνει βαθμιαία την ανώτερη φιλοσοφική γνώση, διότι οι χώροι απόκτησης των γνώσεων- τα σχολεία, τα πανεπιστήμια- θα γίνονται χώροι του μπίζνες και της αύξησης του επιπέδου της υλικής διαβίωσης (πάθος).

   Έτσι, σύμφωνα με τις Βέδες, θα εκφυλίζεται η διανόηση. Το πάθος που θα πλήττει την διανόηση, θα την οδηγεί στην σύγχυση και σε σεξουαλικές διαστροφές. Η διανόηση, ο εγκέφαλος του κάθε λαού, θα σκέπτεται μόνο το προσωπικό κέρδος και τα χρήματα. Η ανεγκέφαλη κοινωνία, χωρίς υγειά διανόηση, δεν θα μπορεί να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση.

   Σύμφωνα με τις Βέδες, η Κάλι - Γιούγκα θα είναι εποχή της εκφυλισμένης διανόησης. 
Η Κάλι - Γιούγκα θα είναι επίσης εποχή της μόλυνσης του περιβάλλοντος, που θα παίρνει ολοένα και απειλητικές διαστάσεις.

   Ο πλανήτης αντανακλά τη συνείδηση εκείνων, που τον κατοικούν. Η εξωτερική μόλυνση του περιβάλλοντος- είναι μια απλή αντανάκλαση της εσωτερικής μόλυνσης και εκφυλισμού της συνείδησης των ανθρώπων. Επειδή είμαστε εσωτερικά μολυσμένοι- όλη η δραστηριότητά μας στοχεύει στην ικανοποίηση των βρωμερών επιθυμιών- στην απόκτηση χρημάτων, της εξουσίας, του διαχωρισμού, της δόξας- συμπεριφερόμαστε εγωιστικά, προσπαθώντας γρήγορα και εύκολα να κερδίσουμε τα πάντα. 

    Πρόκειται για την υλιστική συνείδηση. Αυτή η συνείδηση οδηγεί σε πράξεις, που δηλητηριάζει τους γύρω, και όχι μόνο υλικά, αλλά και πνευματικά/ψυχικά, δηλητηριάζει την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και προσωπική ζωή.

Χιλιάδες χρόνια πριν, ο Κρίσνα είχε πει στην Μπαγκαβάτ - Γκίτα: 

«Οι υλιστές θα ισχυρίζονται, ότι ο Θεός δεν υπάρχει, ότι ο Θεός δεν κυβερνά. Γι’ αυτό το λόγο αυτοί θα αισθάνονται ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν, θα διάγουν ζωή, γεμάτη από αισθησιακές απολαύσεις και γρήγορο κέρδος.»

Και ο Κρίσνα συνεχίζει:

«Αυτοί θα θεωρούν, ότι η ικανοποίηση των αισθήσεων είναι το πρώτιστο καθήκον του πολιτισμού».

Οι Βέδες γράφουν, ότι οι άνθρωποι της εποχής της Κάλι - Γιούγκα: 

«θα είναι αιχμάλωτοι στα δίχτυα των εκατοντάδων χιλιάδων επιθυμιών, αυτές οι επιθυμίες δεν θα αφήνουν ήσυχο τον άνθρωπο, θα τον ωθούν στην διάπραξη των αποτρόπαιων πράξεων, που καταστρέφουν τον κόσμο».

   Σύμφωνα με τις Βέδες, όσο πιο πολύ θα μολύνονται εσωτερικά οι άνθρωποι, τόσο θα μολύνεται περισσότερο η κοινωνία και το περιβάλλον. Στον βαθμό της μόλυνσης της συνείδησης από τον έξαλλο υλισμό, η καταστρεπτική επίδραση της Κάλι - Γιούγκα θα μεγαλώνει συνεχώς. Οι Βέδες περιγράφουν, πως στην εποχή αυτή θα ανθίσει η τέχνη της προπαγάνδας στην δημιουργία των επιθυμιών, θα ανθίσει η τέχνη του ψέματος στο εμπόριο και την πολιτική. Βάσει της Βεδικής πρόβλεψης, τα πολιτικά καθεστώτα της Κάλι - Γιούγκα θα κλέβουν τα χρήματα των πολιτών και θα δίνουν πολύ λιγότερα, απ’ ότι υπόσχονταν. Στην Κάλι - Γιούγκα δεν θα υπάρχουν οι αληθινοί πολιτικοί και κανείς δεν θα αγαπάει πραγματικά τους πολιτικούς. 

Αυτά έβλεπε πριν 5.000 χρόνια ο Μαχαράτζα Γουτχιστχίρα, στην αυγή ακόμη της Κάλι - Γιούγκα και έγραψε τα κείμενά του, με σκοπό να προειδοποιήσει τους ανθρώπους, το τι τους περιμένει.

Και καταλήγει αυτός ο πράγματι ανεπανάληπτος σοφός:

«Όσο περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώνονται στην αληθινή πνευματική κατανόηση και συνειδητοποίηση της πνευματικής τους φύσης, τόσο περισσότερο αυτοί θα θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος του Σκότους της Κάλι - Γιούγκα μπορεί να μετατραπεί σε κόσμο του Φωτός.» 

   Η Κάλι- είναι η αρνητική Θεά του Ινδικού Πάνθεου, που ανέλαβε την εξουσία του κόσμου, βάσει των ινδικών αναφορών εδώ και περίπου 5.000 χρόνια. Η εποχή της ονομάζεται Κάλι - Γιούγκα = βασιλεία της Κάλι. Μετά, σύμφωνα με τις πάλι ίδιες αναφορές, η Κάλι θα παραμεριστεί και θα έλθει η εποχή Σάτια - Γιούγκα = εποχή της Αρετης.

   Είναι θαύμα, που ο Ελληνικός Πολιτισμός φύτρωσε και άντεξε μέσα στις τόσο αντίξοες συνθήκες- στην εποχή της Κάλι - Γιούγκα. Η λαική μας παράδοση, ερχόμενη απο τους αμέτρητους αιώνες του παρελθόντος, διατήρησε τα στοιχεία της Κάλι ως μνήμη- ο λόγος γίνεται για τους καλικαντζαρους- τα σιχαμερά παιδιά της Κάλι, που προκαλούν σε όλους αναποδιές.


Πηγή: paraportal.gr

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...