Thursday 13 November 2014

ΤΟ ΚYNHΓΙ ΤΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΤΩΝ

Στις μέρες μας και δη στην κυριευμένη τεχνολογικά εποχή μας,το μεταφυσικό φαντάζει απόκοσμο. Αυτοί που ασχολούνται με την μεταφυσική χαρακτηρίζονται παρανοϊκοί. Έχει καταντήσει να λέμε την επιστήμη αυτή ως ψυχαγωγία των απόκοσμων ανθρώπων.


Πολλοί αυτοί που εκδιώχθηκαν ακόμη και στις μέρες μας (μέρες του δήθεν δημοκρατικού διαλόγου) για αυτά που πίστευαν ή αυτά που είδαν…

Ένα σωρό φαινόμενα περιτριγυρίζουν τις εκάστοτε εποχές της ανθρωπότητας, κι από κοντά ένα πλήθος ανθρώπων να υποστηρίζουν και να προσπαθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα αυτά. Αλλά ποτέ μόνοι τους…
Από πίσω τους ασκείται μια τεράστια πολεμική από ποικίλους χαρακτήρες, ανίδεους, αγνώμονες, κερδοσκόπους, συμφεροντολόγους και πιθανώς ασκούντες την κρατική εξουσία ανά τον κόσμο.

Και ο κύκλος συνεχίζεται με αμφισβητήσεις επί αμφισβητήσεων και ούτω καθ'εξής.Ο αντίλογος στους αναζητητές της μεταφυσικής έπαψε να χάνει τον υγιή και διαλεκτικό του χαρακτήρα,αλλά πήρε διαστάσεις αυταρχικές και απορριπτικές έναντι εξηγήσεων και αναφορών.

Μα αλήθεια πείτε μου,όλοι αυτοί που μιλούσαν περί εξωγήινων ήταν τρελοί;

Αυτοί που προσπάθησαν να αναγνώσουν τον κόσμο των ξωτικών και τις παράλληλες διαστάσεις ήταν ανόητοι και τρελοί;

Η απάντηση διφορούμενη και εξαρτώμενη από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα θέματα.

Μέχρις στιγμής οι απλοί πολίτες της εκάστοτε εποχής και ανεξαρτήτου περιοχής,απομάκρυναν από τον κοινωνικό περίγυρο τους αναζητητές με την εύκολη δικαιολογία της ψυχικής ασθένειας. Καταλήξαμε στο σημείο, οι ψυχασθένειες να έχουν περισσότερα κρούσματα από τα τροχαία.

Οι κυβερνώντες με τη σειρά τους αδιαφορούσαν επίσημα για κάθε προσπάθεια ανθρώπων να αναζητήσουν την αλήθεια. Ανεπίσημα τους κατεδίωκαν ως τους χειρότερους εχθρούς τους. Δεν είναι λίγες οι αναφορές που επισημαίνουν συγκαλύψεις φαινομένων, απαγωγές ερευνητών που οφειλόταν σε κυβερνητικές "εταιρίες" δολοφόνων. Μία τεράστια ανοργάνωτη βέβαια συνομωσία έχει καταδυναστεύσει την ιστορία της ανθρωπότητας με σκοπό τον πλήρη σκοταδισμό. Χρονολογικό αποκορύφωμα σε αυτό ο Μεσαίωνας, χαρακτηριστική εποχή καταδίωξης της αλήθειας και αυτών που την υποστήριζαν. Οι κρεμάλες αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο και φόβος για οποιονδήποτε έφερε αντίλογο, έστω και τεκμηριωμένο, έναντι της οργανωμένης εκκλησίας. Καύσεις και δολοφονίες ήταν ο φόβος και ο τρόμος για τις αποκαλούμενες "μάγισσες" και "μάγους". Βλέπετε ήταν εποχή επιδημίας που η αλήθεια και η έρευνα μεταφράστηκε από την ιερά εξέταση σε μαγεία και σατανισμό,άκρως κατακριτέα από την επίσημη εκκλησία.

Αλλά ο Μεσαίωνας δεν έλαβε τέλος,η εποχή του σκοταδισμού συνέχισε τον ρόλο της με πιο νωχελικούς ρυθμούς.

Φυσικοί και χημικοί επιστήμονες κατηγορήθηκαν και αφορίστηκαν από το Βατικανό και την χριστιανική εκκλησία αργότερα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γαλιλαίος που περίτρανα απέδειξε την σφαιρική επιφάνεια της γής, λίγο έλειψε να τον κρεμάσουν ως βλάσφημο.

Επίσης δεν μπορούμε να θεωρούμε και τυχαίο το γεγονός ότι από την αρχή της ανθρωπότητας, και από τότε που έχουμε δημιουργία ολοκληρωμένων πλέον πολιτισμών, σε πολέμους, οι βιβλιοθήκες ήταν πάντα θύματα πυρκαγιάς από τους κυριεύοντες. Με σκοπό την κατάσβεση της όλο και αναπτυσσόμενης αλήθειας και γνώσης που κατέκλυζε τον κόσμο.

Και στις ημέρες μας ακόμα, με σκοπό την αμφισβήτηση των πειραμάτων του Einstein και την πλήρη απόρριψη τους, κάποιοι βάλθηκαν να αποδώσουν την εξυπνάδα του στην πιθανή εξωγήινη προέλευσή του.
Μα το να είναι κανείς περίεργος και να επιθυμεί την αλήθεια και τη γνώση είναι φαινόμενο εξωγήινο και εξωπραγματικό;

Ύστερα ποτέ και σε καμία χώρα τα τελευταία χρόνια, ο τύπος δεν υποστήριξε την αναζήτηση. Απόδειξη; Τα τόσα περιοδικά που και στη χώρα μας αυτοαποκαλούνται (χαριτολογώντας και εαυτοσαρκάζοντας) απαγορευμένα περιοδικά.Που κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε ως νέο τα ανεξήγητα φαινόμενα που κατά καιρούς συμβαίνουν στον πλανήτη μας.

Αν είμαστε δε και τυχεροί μπορεί να τα δούμε και να τα διαβάσουμε αλλά θα πέσουμε θύματα παραπληροφόρησης, κίνδυνος των τελευταίων χρόνων και όπλο των ΜΜΕ.

Καταλήξαμε στο να θεωρούμε την αναζήτηση της γνώσης και μίας παράταιρης από την πραγματικότητα αλήθειας, ως πρόκληση στους κυβερνώντες και εξουσιαστές του πλανήτη μας. Το αναπόσπαστο δικαίωμα για γνώση της αλήθειας, μετατράπηκε στις μέρες μας ως πραξικοπηματική κίνηση. Έχουμε ένα συνεχές κυνήγι της αλήθειας από τους αναζητητές, που πλέον όλοι τους εναντιώνονται, και των αναζητητών από αρχές εξουσίας, που αν μη τι άλλο στοχεύουν σε παραπληροφόρηση και χειραγώγηση του κοινού. Έτσι οι πόθοι και οι επιθυμίες για έρευνα φαινομένων που ξεφεύγουν της καθημερινότητας και των δεδομένων του τύπου,θεωρούνται βλάσφημοι, ανακριβείς, αμφισβητήσιμοι και οι υποστηρικτές τους προς τιμωρία τους, καθιερώνονται ως μειονότητα.

Αντίδραση οργανωμένη δεν υπήρχε και ούτε πρόκειται να συνεχίσει να υπάρξει με τα σημερινά δεδομένα. Όταν ο μέσος πολίτης της σημερινής εποχής ανεξαρτήτου χώρας και πόλης, επαναπαύεται στα συνήθη προβλήματά του και γίνεται έρμαιο του κάθε επίδοξου κερδοσκόπου εξουσιαστή. Έτσι θέλοντας και μη οι αναζητητές "σφραγίζονται" ως μειονότητα και αρχίζουν να τους περιβάλλουν με ιατρικές γνωματεύσεις περί ψυχασθένειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αντιμετώπιση της εκάστοτε εποχής και εξουσίας στους ενορατικούς ανθρώπους,αυτούς που είχαν την αφέλεια να κοινοποιήσουν την ικανότητά τους να βλέπουν παράλληλους κόσμους και να την εμπιστευτούν σε τρίτους, που τους οδήγησε μέσα σε δωμάτια ανακρίσεων και επικρίσεων και τέλος σε δήθεν ψυχιατρικές κλινικές. Και μιλάμε για ανθρώπους που στην κυριολεξία είναι ενορατικοί, και όχι για απατεώνες και φίρμες των διαφημίσεων.

Το μυστήριο είναι παντού, είναι γύρω μας, και η αλήθεια επίσης. Αλλά λίγοι αυτοί που τα κυνηγούν με πάθος. Η καθημερινότητά μας βάζει σε στενό κλοιό, δεν αφήνει περιθώρια αναζήτησης, δεσμεύει και τον τελευταίο σκεπτόμενο άνθρωπο. Είναι εκείνη που ασύνειδα μας κλείνει το στόμα μπροστά σε ένα πλήθος φαινομένων ανεξήγητων και μη, που συμβαίνουν στις μέρες μας. Η ρουτίνα και ο τεχνοκρατικός τρόπος ζωής μας, λιγοστεύουν τις προσπάθειες για γνώση,καθηλώνουν τον πολίτη σε συνήθη προβλήματα.

Βέβαια,υπάρχουν κι εξαιρέσεις, άτομα που αφυπνίζονται, και υπερασπίζονται το αναπόσπαστο δικαίωμά τους για την εύρεση της αλήθειας. Αλλά ποτέ δεν βρίσκουν στηρίγματα στην αφετηρία τους, καθώς πολλοί αυτοί που τους εχθρεύονται και τους κατηγορούν. Και ενώ δεν βρίσκουν στηρίγματα και βοήθεια,εγκαταλείπουν την φιλόδοξη προσπάθειά τους. Σιγά, σιγά θα ματαιοδοξήσουν και φιλόδοξοι νέοι αναζητητές που βλέποντας την σημερινή κατάσταση θα σβήσει ο πόθος τους για αλήθεια και έρευνα. Αυτά προς χαρά των κυβερνώντων του πλανήτη και των συνωμοτών που αποθαρρύνουν τους επίδοξους σκεπτόμενους ανθρώπους.

Αυτό όμως που καταντά εκνευριστικό είναι η απάθεια πολλών συμπολιτών μας που και αυτοί με τη σειρά τους συμβάλλουν σε αυτό το κυνήγι. Απορρίπτουν την όποια κοινωνική επαφή με άτομα που θα τους μιλήσουν για εξωγήινες οντότητες, βρυκόλακες και μεταφυσικό.Τους βαφτίζουν με ένα σωρό επιρρηματικούς προσδιορισμούς και επίθετα,καταλήγοντας να έχουμε άτομα κοινωνικά αποκλεισμένα επειδή θέλουν να ωφεληθούν του δικαιώματός τους για γνώση.

Έτσι για να μη μιλάμε μόνο για κυβερνήσεις και συνωμοτικές εταιρίες,έχουμε πολλά παραδείγματα από αυτά που ανέφερα παραπάνω. Ας δοκιμάσει κανείς σας σήμερα όταν βρεθεί σε μια αξιόλογη και διαλεκτική παρέα να μιλήσει για θέματα που δεν μας απασχολούν σήμερα όσο οι καρκαβιλισμοί των ριάλιτι παιχνιδιών, και να δει τι εντύπωση θα προκαλέσουν αυτά που θα πει.

Κάποιοι θα ενθουσιαστούν και ίσως διεγερθεί ο εσωτερικός τους κόσμος προς την αναζήτηση, κάποιοι θα αδιαφορήσουν επειδή το θέμα δεν αναφέρεται σε ποδόσφαιρο, γυναίκες κλπ, και οι υπόλοιποι θα χλευάσουν το θέμα και τον εισηγητή.

Αυτό αποτελεί μικρογραφία της σημερινής μας κοινωνίας,που θέλει δουλειά και επιμονή για να αλλάξουμε τον χαρακτήρα της.

Λίγοι όμως αποτελούν σήμερα τους φιλόδοξους που επιζητούν την αλλαγή της κοινωνίας μας σε ένα πιο δημοκρατικό φόντο. Γιατί ακόμη και στη χώρα μας μπορεί να μη ζούμε μέρες 1967 επί Παπαδόπουλου,αλλά πιστεύω ότι ζούμε σε μια δημοκρατία που βαθιά μέσα της τρέφεται μία νωχελική δικτατορία. Ό,τι ακριβώς συμβαίνει και στον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς καμία αντίδραση. Και δεν εννοώ για αντίδραση τύπου αναρχίας, αλλά πνευματική αντίδραση. Ας κλείσουμε όλοι τις τηλεοράσεις μας για μία μέρα, να δούμε ποια είναι η δύναμή μας έναντι των κερδοσκόπων, και να δείξουμε την απάντησή μας σε όλους αυτούς που επιμένουν να μας δείξουν θέματα ως σημαντικά διαφορετικά από αυτά που μας ενδιαφέρουν και αξίζουν πραγματικά.

Βέβαια κάποιοι θα πεταχτούν να πουν ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το μεταφυσικό και το παράξενο, γιατί πολύ απλά δεν τους ενδιαφέρει. Δεκτό, στο σημείο αυτό όμως γίνεται η παρεξήγηση για το ποιο είναι το κέρδος από την αυξανόμενη γνώση που δεν αφορά την καθημερινότητα της Κηφισίας ή της Μεσογείων. Αυτό είναι στην κρίση του καθενός και στην προσωπικότητά του, δεν είναι κάτι που θα του υποδείξει κάποιος. Αλλά είναι καιρός να διευρύνουμε τον κύκλο των ενδιαφερόντων μας, να αναζητήσουμε την αλήθεια σε όλες τις πτυχές της που μπορεί να υπάρχει και να δούμε καθαρά τριγύρω μας. Ίσως το μεταφυσικό και το παράξενο να κρύβεται στην διπλανή πόρτα.

Καταλήγοντας, θέλω να πω ότι το κυνήγι των αναζητητών δεν πρόκειται να σταματήσει, καθώς αυτοί θα είναι που θα κεντρίζουν ζητήματα αλήθειας και διαφάνειας, που καταντούν ενοχλητικά στους κατέχοντες των νημάτων της καθημερινής μας ζωής. Αυτοί θα είναι που θα γίνονται ασύμφοροι με τη δήθεν επικαιρότητα του τύπου και των θεμάτων του απλού πολίτη, αυτοί είναι που ξυπνούν τους σε λήθαργο συμπολίτες τους, ελπίζοντας σε μία μέρα πνευματικής ελευθερίας και αλήθειας.

Πηγή: esoterica.gr

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...