Monday 2 September 2013

Βιβλίο: O Harry Potter και οι Κλήροι του Θανάτου - Τζ. Κ. Ρόουλινκ


                                    (Διαβάστε / Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή PDF)



Το τρίο ταξιδεύει στο Χόγκσμιντ, όπου ο Άμπερφορθ Ντάμπλντορ τους περνάει κρυφά στο Χόγκουαρτς. Ο Χάρι προειδοποιεί το προσωπικό για την επικείμενη εισβολή του Βόλντεμορτ, καθώς οι σύμμαχοι του Χόγκουαρτς φθάνουν για την μάχη. Ενώ ο Χάρι μαθαίνει για το διάδημα -Πεμπτουσιώτη της Ροβένας Ράβενκλοου και ψάχνει για αυτήν, η Ερμιόνη και ο Ρον πάνε στην Κάμαρα με τα Μυστικά όπου και η Ερμιόνη καταστρέφει το κύπελλο-Πεμπτουσιώτη με ένα δόντι βασιλίσκου. Η Ερμιόνη ενθουσιασμένη από την ώριμη παρουσία και σκέψη του Ρον, τον φιλάει, και εκείνος ανταποκρίνεται θερμά, σφραγίζοντας έτσι την έλξη που ένιωθαν τόσα χρόνια ο ένας για τον άλλον. Ο Χάρι θυμάται ότι είχε δει το διάδημα κρυμμένη στο Δωμάτιο των Ευχών και πάει μαζί με το Ρον και την Ερμιόνη για να την καταστρέψει. Εκεί το τρίο δέχεται επίθεση από τον Ντράκο, τον Κράμπε και τον Γκόιλ. Ο Κράμπε κακομεταχειρίζεται το πανίσχυρο ξόρκι της αιώνιας φωτιάς, σκοτώνοντας τον εαυτό του και καταστρέφοντας τον Πεμπτουσιώτη, ενώ οι άλλοι ξεφεύγουν.

Ενώ η μάχη συνεχίζεται, οι τρεις φίλοι γίνονται μάρτυρες του θανάτου του Φρεντ, και αποφασίζοντας να δώσουν ένα τέλος, ο Χάρι διεισδύει στο μυαλό του Βόλντεμορτ για να τον εντοπίσει, και οδηγούνται στην Καλύβα που Ουρλιάζει. Μέσα βλέπουν τον Βόλντεμορτ να δολοφονεί τον Σνέιπ με την Ναγκίνι, νομίζοντας πως έτσι θα του δοθεί η πίστη του ραβδιού από κουφοξυλιά, το οποίο δεν τον υπηρετούσε ως τότε πιστά όπως θα έπρεπε. Ενώ ο Σνέιπ πεθαίνει, δίνει στον Χάρι τις αναμνήσεις του που αποδεικνύουν την πίστη του στον Ντάμπλντορ, παρακινημένος από την μακροχρόνια αγάπη του στην μητέρα του Χάρι, Λίλη. Ο Χάρι, βλέποντας τις αναμνήσεις του Σνειπ, μαθαίνει συνταρακτικές αλήθειες: Αφού τραυματίστηκε θανάσιμα από το καταραμένο δαχτυλίδι του Γκαντ-Πεμπτουσιώτη, ο Ντάμπλντορ πρόσταξε τον Σνέιπ να τον δολοφονήσει όταν έρθει η κατάλληλη ώρα. Ήταν ο Σνέιπ που έστειλε τον Προστάτη με την μορφή ελαφίνας. Οι αναμνήσεις επίσης αποδεικνύουν ότι ο ίδιος ο Χάρι είναι Πεμπτουσιώτης - πρέπει να πεθάνει για να καταστραφεί ο Βόλντερμορτ.

Αποδεχόμενος την ιδέα του θανάτου, ο Χάρι πλησιάζει το στρατόπεδο του Βόλντεμορτ στο Απαγορευμένο Δάσος για να αυτοθυσιαστεί. Στον δρόμο, ο Χάρι συνειδητοποιώντας ότι βρίσκεται 'Στο κλείσιμο', ανοίγει τη Χρυσή μπάλα και βρίσκει μέσα την πέτρα ανάστασης την οποία και χρησιμοποιεί για να καλέσει τους γονείς του, τον Σείριο Μπλακ και τον πρόσφατα δολοφονημένο, Ρέμους Λούπιν, που τον παρηγορούν και τον αφήνουν να περάσει ανάμεσα από εκατοντάδες Παράφρονες. Τότε ο Βόλντεμορτ τον χτυπά με την φονική κατάρα Αβάντα Κεντάβρα και τον σκοτώνει.
Ξυπνώντας σε ένα υποσυνείδητο αιθέριο μέρος, ο Χάρι δεν είναι σίγουρος αν είναι ζωντανός ή νεκρός. Ο Ντάμπλντορ εμφανίζεται και εξηγεί πως ο Πεμπτουσιώτης μέσα στον Χάρι έχει καταστραφεί. Του λέει πως όπως ο Βόλντεμορτ δεν μπορεί να πεθάνει όσο τα μέλη της ψυχής του παραμένουν ακέραια, συγχρόνως όμως ο Χάρι παραμένει ζωντανός αφού είναι επίσης προστατευμένος από τον θάνατο γιατί το αίμα του χρησιμοποιήθηκε στην αναγέννηση του Βόλντεμορτ. Όσο ζει ο Βολντερμορτ, μέσω του αίματος του συνεχίζει να ζει και η ανάμνηση της αυτοθυσίας της μητέρας του Χάρι, που τον κρατά ζωντανό.


Ο Χάρι ανακτά τις αισθήσεις του, αλλά προσποιείται ότι είναι νεκρός. Ο Βόλντεμορτ βάζει τον Χάγκριντ να κουβαλήσει το σώμα του Χάρι στο κάστρο ως τρόπαιο στους μαχητές. Όταν ο Νέβιλ Λόνγκμποτομ αντιστέκεται στον Βόλντεμορτ, αυτός τοποθετεί σαν τιμωρία το φλεγόμενο Καπέλο της Επιλογής στο κεφάλι του Νέβιλ και όταν ο Νέβιλ το βγάζει, τραβάει το σπαθί του Γκρίφιντορ από μέσα και αποκεφαλίζει την Ναγκίνι, καταστρέφοντας τον τελευταίο Πεμπτουσιώτη. Ενώ η μάχη συνεχίζεται, οι μαχητές στρέφονται εναντίον των Θανατοφάγων. Όμως κανείς δεν επηρεάζεται από τα ξόρκια του Βόλντεμορτ αφού ο Χάρι θυσιάστηκε για αυτούς. Ο Χάρι προκαλεί τον Βόλντεμορτ, γνωρίζοντας την πραγματική πίστη του ραβδιού από κουφοξυλιά: Όταν ο Ντράκο αφόπλισε τον Ντάμπλντορ στον πύργο της Αστρονομίας, του αποδόθηκε η πίστη του Ραβδιού χωρίς να το ξέρει. Όμως στη συνέχεια ο Χάρι πήρε την πίστη του Ραβδιού όταν αφόπλισε τον Ντράκο στην οικία του. Εξοργισμένος, ο Βόλντεμορτ χρησιμοποιεί την φονική κατάρα εναντίον του Χάρι, ενώ ο Χάρι χρησιμοποιεί το αφοπλιστικό ξόρκι, αλλά το ραβδί από κουφοξυλιά, υποστηρίζοντας την πίστη του στον Χάρι, επιστρέφει την κατάρα του Βόλντεμορτ πίσω δολοφονώντας τον. Ανάμεσα στα θύματα της μάχης είναι ο Φρεντ Ουέσλι, ο Ρέμους Λούπιν, η Νυμφαδώρα Τονκς, ο Κόλιν Κρίβι και η Μπελατρίξ Λεστρέιντζ. Μετά την μάχη ο Χάρι, επισκέπτεται το πορτρέτο του Ντάμπλντορ και του λέει την απόφασή του για τους Κλήρους του Θανάτου: ότι θα κρατήσει τον αόρατο μανδύα, θα αφήσει την πέτρα ανάστασης χαμένη στο δάσος και θα επιστρέψει το ραβδί από κουφοξυλιά στο τάφο του Ντάμπλντορ, του οποίου και η δύναμή θα χαθεί όταν ο Χάρι πεθάνει από τα γεράματα. Ο Ντάμπλντορ συμφωνεί. Πριν επιστρέψει το ραβδί από κουφοξυλιά, ο Χάρι, επιδιορθώνει το δικό του.

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...