Monday 2 September 2013

Βιβλίο: O Harry Potter και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ - Τζ. Κ. Ρόουλινκ


                                           (Διαβάστε / Κατεβάστε το βιβλίο σε μορφή PDF)


Ο Λόρδος Βόλντεμορτ έχει βάλει στόχο να κατακτήσει τον κόσμο μαγείας και των μαγκλ, στέλνει Θανατοφάγους να τρομοκρατήσουν το Λονδίνο και έχει επιλέξει τον Ντρέικο Μαλφόι για μία αποστολή. Ο Σνέιπ δέχεται την πρόκληση της Μπελατρίξ Λεστρέιντζ να πάρει έναν ιερό ορκο με τη μητέρα του Ντρέικο, Ναρκίσα, ώστε να προστατεύσει τον Ντρέικο και να φέρει εις πέρας την αποστολή σε περίπτωση που αυτός αποτύχει.

Εν τω μεταξύ ο Χάρι Πότερ και ο Ντάμπλντορ επισκέπτονται τον πρώην καθηγητή φίλτρων Οράτιο Σλάγκχορν, ο οποίος κρύβεται. Ο Σλάγκχορν δέχεται να επιστρέψει στο Χόγκουαρτς και ο Ντάμπλντορ λέει στο Χάρι, ότι η επιστροφή του Οράτιου στο Χόγκουαρτς είναι πολύ σημαντική.
Φεύγοντας από το μαγαζί των Φρεντ και Τζορτζ, οι Χάρι, Ρον και η Ερμιόνη παρατηρούν τον Ντρέικο και τη Ναρκίσα Μαλφόι να μιλάνε με τους Θανατοφάγους, Μπελατρίξ Λεστρέιντζ και Φενρίρ Γκρέιμπακ στο Μπόργκιν και Μπερκς. Ο Χάρι πιστεύει ότι ο Βόλντεμορτ έχει κάνει τον Ντρέικο Θανατοφάγο. Στο τραίνο για το Χόγκουαρτς, ο Χάρι κατασκοπεύει τον Μαλφόι. Ο Ντρέικο τον ανακαλύπτει και τον πετρώνει. Λίγο αργότερα σώζεται από τη Λούνα.

Στο Χόγκουαρτς, οι Χάρι και Ρον παρακολουθούν το μάθημα φίλτρων του Σλάγκχορν, χωρίς να έχουν πάρει τα βιβλία τους. Δανείζονται λοιπόν ο καθένας από ένα. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του βιβλίου του Χάρι, είναι ο "Ημίαιμος Πρίγκιψ", ο οποίος έχει προσθέσει στο βιβλίο σημειώσεις που επιτρέπουν στο Χάρι να προοδεύσει στο μάθημα.

Ο Χάρι περνάει τα Χριστούγεννα με τους Ουέσλι και έρχεται πιο κοντά με την Τζίνι. Την παραμονή πρωτοχρονιάς οι Μπελατρίξ και Φενρίρ, με σκοπό να πιάσουν το Χάρι, επιτίθενται και καίνε το σπίτι των Ουέσλι.
Ο Χάρι υποπτευόμενος ότι ο Μαλφόι είναι υπεύθυνος για δύο απόπειρες δολοφονίες προς τον Ντάμπλντορ, μία εκ των οποίων σχεδόν κόντεψε να σκοτώσει το Ρον, θα αντιμετωπίσει τον Ντρέικο και θα τον τραυματίσει με μια κατάρα που έμαθε από το βιβλίο του Ημίαιμου Πρίγκιπα.
Ο Ντάμπλντορ δείχνει στο Χάρι αναμνήσεις του νέου Τομ Ριντλ και αποκαλύπτει ότι ο Σλάγκχορν κρατάει μια ανάμνηση πολύ σημαντική για την ήττα του Βόλντεμορτ. Ο Χάρι καταφέρνει να πάρει αυτήν την ανάμνηση και μαθαίνει ότι ο Βόλντεμορτ ζήταγε πληροφορίες για να δημιουργίσει Πεμπτουσιωτές. Ο πεμπτουσιωτής φυλάει ένα φίλτρο με την ψυχή του δημιουργού του, δίνοντάς του αθανασία, εκτός και αν οι πεμπτουσιωτές καταστραφούν. Ήδη δύο πεμπτουσιωτές του Βόλντεμορτ έχουν καταστραφεί: το βιβλίο του Τομ Ριντλ (που εμφανίστηκε στην ταινία Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά), το οποίο κατέστρεψε ο Χάρι και το δαχτυλίδι της μητέρας του. Αφού εντοπίζει μια πιθανή τοποθεσία ενός άλλου πεμπτουσιωτή, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια του Χάρι ώστε να τον ανακτήσει. Ταξιδεύουν σε μια σπηλιά και βρίσκουν τον πεμπτουσιωτή μετά από μια σειρά από δοκιμασίες. Εν τω μεταξύ στο Χόγκουαρτς έχουν εισβάλλει οι Θανατοφάγοι με τη βοήθεια του Ντρέικο.

Ο Ντάμπλντορ, αποδυναμομένος, φτάνει στο κάστρο και λέει στο Χάρι να φωνάξει τον Σνέιπ για βοήθεια, αλλά αμέσως μετά του λέει να κρυφτεί γιατί άκουσε βήματα να πλησιάζουν. Ο Ντρέικο αποκαλύπτει ότι επιλέχτηκε από τον Βόλντεμορτ να σκοτώσει τον Ντάμπλντορ, αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Τότε έρχεται ο Σνέιπ και ρίχει τη Θανατική Κατάρα, σκοτώνει τον Ντάμπλντορ και δραπετεύει μαζί με τους άλλους Θανατοφάγους. Ο Χάρι προσπαθεί να τους σταματήσει αλλά ο Σνέιπ τον αφοπλίζει. Ο Χάρι επιστρέφει στο κάστρο και βρίσκει μαθητές και καθηγητές να θρηνούν το χαμό του Ντάμπλντορ.

Αργότερα, ο Χάρι αποκαλύπτει στους Ρον και Ερμιόνη ότι ο πεμπτουσιωτής είναι ψεύτικος. Ο πεμπτουσιωτής περιέχει ένα μήνυμα από κάποιον "Ρ.Α.Μ." προς τον Βόλντεμορτ, δηλώνοντας ότι έχει κλέψει τον αληθινό με σκοπό να τον καταστρέψει. Οι τρεις τους αποφασίζουν, αντί να επιστρέψουν στο Χόγκουαρτς για την τελευταία χρονιά, να ψάξουν να βρουν ποιος είναι αυτός ο "Ρ.Α.Μ." και να ανακαλύψουν τους εναπομείναντες πεμπτουσιωτές.

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...