Friday 3 May 2013

Βιβλίο: Ιλουμινάτοι - Νταν Μπράουν






    Τα βιβλία οι Άγγελοι και Δαίμονες και ο Κώδικας Ντα Βίντσι μοιάζουν παρά πολύ, πέρα του ότι αποτελούν το ένα χρονική συνέχεια του άλλου και έχουν τον ίδιο κεντρικό πρωταγωνιστή, έχουν ακριβώς τον ίδιο τρόπο εξέλιξης και ανάπτυξης της ιστορίας. Οι περιπέτειες που φαίνεται να αντιμετωπίζει ο ήρωας μας είναι σαν ένα deja vu. Αυτό που διαφοροποιείται είναι η πολή που διαδραματίζεται η πλοκή και η οργάνωση που απειλεί κάθε φορά τον καθολικισμό και την Χριστιανική Πίστη. 

     Η ιστορία τους είναι απλή, ο μελετητής αρχαίων συμβόλων και καθηγητής του Χάρβαντ Ρόμπερτ Λάνγκντομ καλείται να μελετήσει ένα μυστηριώδες σύμβολο που βρίσκεται χαραγμένο στο πτώμα κάποιου επιφανούς ανθρώπου. Το σύμβολο ανήκει σε κάθε ιστορία σε διαφορετική μυστικιστική αδελφότητα. Την πρώτη δολοφονία ακολουθούν μια σειρά από άλλες και στην προσπάθεια λύσης του μυστηρίου υπάρχει μια αγωνιώδης αναμέτρηση με το χρόνο. Τέλος υπάρχει και η γυναικεία παρουσία διαφορετική σε κάθε ιστορία που παίζει καθοριστκό ρόλο στη λύση του μυστηρίου.

    Τώρα το ότι μοιάζουν οι δύο ιστορίες δεν σημαίνει ότι αν διαβάσετε το ένα είναι σαν να διαβάσατε και τα δύο. Γιατί το κάθε κουβάρι που ξετυλίγει ο ηρωάς μας βασίζεται σε ένα διαφορετικό ιστορικά περιβάλλον μέσα από το οποίο ανακαλύπτεις πτυχές και αλήθειες για τη θρησκεία, τη τέχνη και τους πνευματικούς ανθρώπους που επηρρέαζαν την κάθε εποχή. Η επιστημονική τεκμηρίωση της κάθε ιστορίας στις ρίζες και αρχές του μυστικισμού, της ιστορίας της Τέχνης και της σημασιολογίας των συμβόλων, σου εξάπτουν τη φαντασία και ταυτόχρονα σε προκαλούν να δεις μια άλλη εκδόχη της αλήθειας που μέχρι τώρα ξέρουμε...

Κοινωνικά Δίκτυα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...